2017 KERSTWANDELING

25 JAAR WANDELEN VOOR ANDEREN. Lions Twenterand organiseert dit jaar op tweede kerstdag voor de 25ste keer haar kerstwandeling in natuurgebied het “Eerder Achterbroek”. Dat betekent 25 jaar gezelligheid voor het hele gezin en 25 jaar donaties aan een lokaal goed doel. Dankzij de vrijwillige bijdrage van de deelnemers en dankzij de bijdrage in geld of goederen van onze sponsoren konden we die donaties realiseren.Vrijwel alle Lionsleden hebben zich al die jaren ingezet bij de organisatie van de wandeling om deze tot een succes te maken. En de familie Noeverman heeft ook 25 jaar een belangrijke bijdrage geleverd. Zij stelden hun koeienstal beschikbaar als rustpunt onderweg. Tussen de koeien was het altijd heel gezellig en konden de deelnemers erwtensoep, krentenwegge, roggebrood met spek, warme chocolade, of een berenburger gebruiken. Buiten stonden de vuurkorven en speelden leden van de harmonie Vroomshoop. In die 25 jaar was de route soms besneeuwd, waarmee het toch al prachtige landschap een echte kerst uitstraling kreeg. Maar zon en regen en alles er tussen in hebben we ook gezien. Een auto van de organisatie is ooit in de sloot gereden, en met een caravan over beijzelde wegen een hulppost inrichten hebben we ook meegemaakt. Het Eerder Achterbroek staat bekend als een broeklandschap, bij regen soppig dus. Soms zo dat we ’s morgens op 26 december nog met borden de route moesten verleggen. Door de inzet van eenieder kwam het altijd goed. Kinderen hebben ook altijd dapper meegelopen, de kleinsten soms in een wandelwagen. Halverwege de route werden we vaak verrast door de “oale roop” van de “Midwinterhoorngroep Twenterand”.In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld kunnen doneren aan het Vechtgenotenhuis (inloop voor (ex) kankerpatiënten), de CliniClowns regio Twente, diverse projecten van stichting Manna, Eetmee in Vriezenveen en Noaberdag in Den Ham, de oudheidkundige vereniging Den Ham en de Vereniging Oud Vriezenveen, de Klokkenstoel Den Ham, stichting Kinderhulp Kernramp Tjernobyl, etc.Het goede doel dit jaar is de stichting Twentsewens Ambulance, waar elk jaar weer ook enkele tientallen Twenteranders gebruik van maken. De Stichting heeft als doel mensen met een langdurige chronisch ziekte en/of mensen in hun (pre)terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan te bieden voor een bepaalde wens of behoefte.website www.We mogen uiteraard ook ons Lionslid de heer Abbink niet vergeten die al die jaren onze wandeling heeft gecoördineerd en die ons helaas vorig jaar is ontvallen.Vanwege de verwachte toeloop en vanwege de 25-ste keer zijn er dit jaar twee startplaatsen: Junnerdijk en Janmansweg. De Junnerdijk is te bereiken via de Ommerweg op circa 2,5 km vanaf Den Ham bij de scherpe bocht. De start aan de Janmansweg ligt bij de kruising met de Ganzenmars. Beide startplaatsen zijn met borden gemarkeerd. Starten kan tussen 11.00u en 14.00u. Op de startplaatsen is een routebeschrijving verkrijgbaar tegen een vrije gift. Bij de routebeschrijving hoort een puzzel met een klein prijsje voor de winnaar.

INFO KERSTWANDELING 2017

Wandelen voor de Wens Ambulance. De Stichting Twentewens Ambulance verdient meer aandacht en hulp. Zeker nu er vorige week een grote brand is geweest in hun opslag-, trainings- en instructieruimte. Lions Twenterand gaat de stichting financieel steunen via hun kerstwandeling.De stichting is een vrijwilligersorganisatie met als doel mensen met een langdurige chronisch ziekte en/of mensen in hun (pre)terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan te bieden ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. Het vervullen van zo’n wens is gratis. Per jaar worden ongeveer 300 wensritten uitgevoerd waarbij ook veel vrijwilligers uit Twenterand actief zijn. Deze vrijwilligers zijn gekwalificeerd voor de taken die zij vervullen. De stichting verzorgt daartoe ook periodieke trainingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. In mei van dit jaar is de stichting onderscheiden met de Gouden dr. C.B. Tilanus medaille als erkentelijkheid en waardering voor hun inzet aan mensen met een chronische ziekte of mensen in hun (pre) terminale levensfase.Lions Twenterand gaat deze stichting steunen door hen de opbrengst van hun kerstwandeling te schenken die op dinsdag 26 december voor de 25-ste keer wordt gehouden in het natuurgebied “Eerder Achterbroek” tussen Den Ham en Ommen. Dit jaar met twee startplaatsen: Junnerdijk en Janmansweg. De Junnerdijk bij de haakse bocht in de weg van Den Ham naar Ommen, en de Jansmanweg bij de kruising met de Gansenmars. Starten kan tussen 11.00u en 14.00u. De route is bij de start verkrijgbaar tegen een vrije gift.De Stichting Twentewens Ambulance heeft inmiddels een ander pand en andere kantoorruimte aangeboden gekregen. De stichting hoopt door giften, zoals door de actie van de Lions, een nieuwe start te kunnen maken en meer bekendheid te krijgen. Ze hoopt daarmee in 2018 ondanks de brand vorige week een grotere doelgroep te bereiken. De stichting is daarover al in gesprek met diverse andere instellingen zoals de Thuiszorg.