Info Kerstwandeling 2015

Startlocatie Kerstwandeling Lionsclub Twenterand(klikken op kaart hierboven)

VERSLAG TUBANTIA KERSTWANDELING Wandelaars lopen in groepen door het sfeervolle Eerderbos. DEN HAM - Tussen Ommen en Den Ham hebben 1400 mensen op tweede kerstdag meegedaan aan de negentiende kerstwandeling ‘Wandelen voor Anderen’. De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan de projecten ‘Eetmee’ in Vriezenveen en de ‘Noaberdag’ in Den Ham. De meeste wandelaars doen mee aan de wandeling als onderbreking van de kerstdagen in familiesfeer. „Om de gourmet van gisteren te laten zakken”, antwoordt Annelies Hankamp uit Vroomshoop op de vraag waarom ze meeloopt. „Mijn man Jan en ik wandelen erg graag. Bovendien gaat de opbrengst naar het goede doel.” Ook Constant Buursen uit Vriezenveen wordt al snel ingehaald. Hij is medeorganisator namens Lions Twenterand en helpt al negentien jaar mee. Dit doet hij samen met twintig andere vrijwilligers. Dit jaar loopt hij zelf mee, samen met zijn dochter, schoonzoons en kleinkinderen. Halverwege de route wordt een pauze ingelast bij een sfeervol ingerichte kerststal. Zittend op een baal hooi, tussen de koeien, warmen de lopers zich aan een kop snert of chocomelk voor het laatste gedeelte van de tocht. „De hele route is gewoon erg gezellig”, vertelt Loes Lievers, terwijl zij samen met haar compagnon Henk Prenger het geluid van de midwinterhoorns door de Sallandse bossen laat klinken. De hoge opkomst van 1400 deelnemers komt gezien het natte weer van de afgelopen dagen als een grote verrassing. De organisatie weet dan ook te melden dat de glühwein en chocolademelk tot de laatste druppel op is gegaan.

Sponsoren Kerstwandeling 2015

INFO KERSTWANDELING 2015

Elk jaar is het op Tweede Kerstdag in het Eerder Achterbroek gezellig druk tijdens de Kerstwandeling,georganiseerd dor de Lionsclub Twenterand.Tussen 11.00 en 14.00 uur starten meer dan 1400 wandelaars,na schenking van een vrije gift voor het goede doel, hun wandeling in het Eerder Achterbroek,een prachtig wandelgebied tussen Den Ham en Ommen. De wandeling begint vanaf de Parkeerplaats van Staatsbosbeheer,gelegen aan de Junnerdijk tussen Den Ham en Ommen en door borden duidelijk aangegeven(zie ook onderstaande Google-map plattegrond). De lengte van de wandeling is ca 5 km en dus ook geschikt voor kinderen.Begeleid door de klanken (de oale roap) van de midwinterhoorngroep Twenterand komt men tijdens de wandeling bij de "kerststal" van boerderij Noeverman,een authentieke boerderij uit de 19e eeuw.Hier worden de wandelaars opgewacht door enkele leden van de Harmonie Vroomshoop,die gepaste kerstmuziek ten gehore brengen.Tussen de koeien kan men even rusten op neergezette hooi-balen en kan men tegen betaling van één euro of hogere vrije gift genieten van glühwein,warme chocolademelk en/of snert en krentewegge. Kortom,alle ingrediënten voor een leuke wandeling zijn aanwezig.De kerstwandeling wordt al weer voor de 23e keer (2015)georganiseerd door de Lionsclub Twenterand.Het motto van de Lions luidt "We serve".De leden zetten zich o.a.belangeloos in voor het goede doel.De opbrengst van deze Kerstwandeling,bijeengebracht door onze sponsoren en vrije giften van de wandelaars, komt geheel ten goede aan één of meerdere goede doelen.Wij willen onze sponsoren en de wandelaars voor hun giften dan ook hartelijk danken.

De opbrengst van de wandeling komt dit jaar ten goede aan:

Missie en visie ClinoclownsWij zijn er voor een klein magisch moment met grote betekenis door oprecht contact met de clown voor kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie.

GIFT VAN € 3200,= voor CliniClowns.De kerstwandeling die Lions Twenterand afgelopen kerst organiseerde heeft na aftrek van kosten netto 3200,= opgebracht. Dit bedrag is bijeengebracht door wandelaars en sponsoren. De opbrengst is bestemd voor de CliniClowns regio Twente.Ook in onze regio zijn vrijwillige clowns actief in ziekenhuizen en instellingen. Ze spelen er met de kinderen, waardoor die veel plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn. Het eigen verhaal van elk kind is daarbij het vertrekpunt. CliniClowns ondersteunen kinderen ook in de periode dat ze buiten het ziekenhuis revalideren. Zo zijn er sport- en spelmiddagen voor LZK scholen (Langdurig Zieke Kinderen) , worden concertjes georganiseerd, is er het CliniClown circus, is er de theater beleving in het CliniClowns College, etc.In haar vergadering van maandag 7 maart heeft president Frits Jonker van Lions Twenterand een cheque met € 3200,= overhandigd aan mevrouw Majella van ’t Hul uit Hengelo, als vertegenwoordiger van de CliniClowns. Mevrouw van ’t Hul dankte de Lions namens de kinderen waarvoor ze actief zijn.Lions Twenterand bedankt op haar beurt de sponsoren en de deelnemers van de kerstwandeling. Zij hebben het mogelijk gemaakt de CliniClowns te ondersteunen.

https://www.google.nl/maps/dir/52.4883612,6.4619408/52.4883615,6.4619843/@52.488365,6.4631082,17z/data=!4m2!4m1!3e2 www.cliniclowns.nl www.midwinterhoorngroeptwenterand.nl