INFORMATIE KERSTWANDELING

INFO KERSTWANDELING 2016

Elk jaar is het op Tweede Kerstdag in het Eerder Achterbroek gezellig druk tijdens de Kerstwandeling,georganiseerd dor de Lionsclub Twenterand.Tussen 11.00 en 14.00 uur starten meer dan 1400 wandelaars,na schenking van een vrije gift voor het goede doel, hun wandeling in het Eerder Achterbroek,een prachtig wandelgebied tussen Den Ham en Ommen. De wandeling begint vanaf de Parkeerplaats van Staatsbosbeheer,gelegen aan de Junnerdijk tussen Den Ham en Ommen en door borden duidelijk aangegeven(zie ook onderstaande Google-map plattegrond). De lengte van de wandeling is ca 5 km en dus ook geschikt voor kinderen.Begeleid door de klanken (de oale roap) van de midwinterhoorngroep Twenterand komt men tijdens de wandeling bij de "kerststal" van boerderij Noeverman,een authentieke boerderij uit de 19e eeuw.Hier worden de wandelaars opgewacht door enkele leden van de Harmonie Vroomshoop,die gepaste kerstmuziek ten gehore brengen.Tussen de koeien kan men even rusten op neergezette hooi-balen en kan men tegen betaling van één euro of hogere vrije gift genieten van glühwein,warme chocolademelk en/of snert en krentewegge. Kortom,alle ingrediënten voor een leuke wandeling zijn aanwezig.De kerstwandeling wordt al weer voor de 24e keer (2016)georganiseerd door de Lionsclub Twenterand.Het motto van de Lions luidt "We serve".De leden zetten zich o.a.belangeloos in voor het goede doel.De opbrengst van deze Kerstwandeling,bijeengebracht door onze sponsoren en vrije giften van de wandelaars, komt dit jaar geheel ten goede van het Vechtgenotenhuis.Wij willen onze sponsoren en de wandelaars voor hun giften dan ook hartelijk danken.

De opbrengst van de wandeling komt dit jaar ten goede aan "het Vechtgenoten huis tussen Beerze en Ommen.Het Vechtgenotenhuis bij Beerze is een regionaal inloopcentrum voor (ex) kankerpatiënten, hun partners, familie en vrienden, waar ook veel Twenteranders gebruik van maken. Hoofddoel is een lotgenotencontact."

Startlocatie Kerstwandeling Lionsclub Twenterand(klikken op kaart hierboven)

Sfeerbeelden van voorgaande kerstwandelingen

Hier klikken om de tekst te bewerken

https://www.google.nl/maps/dir/52.4883612,6.4619408/52.4883615,6.4619843/@52.488365,6.4631082,17z/data=!4m2!4m1!3e2 www.midwinterhoorngroeptwenterand.nl www.vechtgenoten.nl/