STOLPERSTEINE

Voorbereidingen voor plaatsing Stolpersteine in volle gang

Op maandag 24 maart j.l. is op initiatief van de Lionsclub Twenterand de Stichting Stolpersteine Twenterand officieel opgericht via notariskantoor Endendijk-Koene te Vriezenveen.Het bestuur van de stichting bestaat uit de heren Kobes,Hospers,Dasselaar,Nijen Twilhaar(Lion) en Stegeman(Lions).Het doel van deze stichting is om de gemeentegenoten van Twenterand te gedenken die door de Nazi's zijn vervolgd en vermoord op grond van hun geloof.De "stolpersteine"(in het Nederlands struikelstenen) zijn stenen van 10x10 cm,voorzien van een messing toplaag,welke worden gelegd voor de hizen waar de slachtoffers destijds woonden.Uiteraard worden de stenen niet gelegd om mensen daadwerkelijk te laten struikelen,maar wel met hun hoofd en hart.De Duitse kunstenaar Günther Demnig zal de stenen leggen en heeft er zijn levenswerk van gemaakt.Voor nadere info verwijzen wij U graag naar zijn site.Het motto van Günther Demmig is:"EEN MENS IS PAS VERGETEN ALS ZIJN OF HAAR NAAM VERGETEN IS".

klik hier voor meer algemene informatie over het Stolpersteineproject