TWENTERAND ZINGT

Twenterand zingt

plaats: centrum van Vriezenveendatum: 13 september 2014tijd: 10.30u - 17.00utoegang gratis(vrijwillige bijdrage) Twenterand Zingt.Op zaterdag 13 september, op Open Monumentendag, zullen maar liefst 25 koren uit Twenterand en omgeving zich presenteren in het centrum van Vriezenveen onder de noemer “Twenterand Zingt”. Deze korendag, georganiseerd op initiatief van Lionsclub Twenterand, belooft een uniek evenement te worden met een variëteit aan muziekstijlen. Nooit eerder hebben zoveel koren tegelijk opgetreden in Twenterand. De koren zingen in de Rooms-katholieke kerk, in de Grote kerk, in de Ontmoetingskerk, en op het Tilanusplein. Het evenement wordt geopend om 10.30 uur en eindigt om 17.00 uur. De locaties liggen op loopafstand en eenieder kan dus uit het grote en gevarieerde aanbod gemakkelijk zijn favoriete programma samenstellen.De Vriezenveense Harmonie zal met een aantal ensembles muzikale intermezzo’s verzorgen in de pauzes tussen de kooroptredens.De bibliotheken zullen in de week voorafgaand aan de korendag boeken over muziek en componisten promoten, mogelijk aangevuld met korte lezingen.Ook de menvereniging ’t Zjälholt presenteert zich die dag en zal dus meedoen aan de reuring in Vriezenveen.Als de eerste editie succesvol blijkt te zijn, wordt “Twenterand Zingt” elk jaar of elke twee jaar in een andere woonkern georganiseerd. Zo willen we een positieve verbinding leggen tussen de woonkernen van de gemeente Twenterand.Naast onderlinge verbinding tussen mensen en dorpen in onze gemeente steunt “Twenterand Zingt” nog een belangrijk ander doel. De opbrengst van de eerste editie komt namelijk ten goede aan de Vrijwillige Terminale Thuiszorg in Twenterand, georganiseerd door de Stichting Leendert Vriel.De toegang tot alle koren is weliswaar gratis, maar er zal volop gelegenheid zijn een vrijwillige bijdrage te leveren.

Voor meer informatie klik op programmaboekje>

>. PROGRAMMABOEKJE

Foto's Twenterand Zingt 13 september 2014

Zaterdag 13 september stond in het teken van de eerste korendag Twenterand ZIngt, een initiatief van de Lionsclub Twenterand.Wij mogen terukijken op een zeer geslaagd evenement met een kleine 3000 toeschouwers,deelname van 25 koren(800 stemmen) op 4 locaties en een mooie opbrengst voor de Leendert Vrielstichting.Wij bedanken onze sponsoren,de kerkbesturen,de koren,'t Zjalholt en uiteraard de koorleden voor hun belangelose inzet.