Startpagina

Foto's en verslagen

Sfeerfoto van onze jaarlijkse kerstwandeling

Ledenpagina/inloggen

Voor verdere informatie over de Lionsclub Nederland verwijzen wij U graag naar:www.lions.nl

email:lionsclubtwenterand@outlook.com

KERSTWANDELING Eerder Achterbroek 2e KERSTDAG 2018...start tussen 11.00 en 14.00 uur

De route die is uitgezet laat u kennismaken met het mooie ouderwetse en kleinschalige kampenlandschap dat sinds 1949 in het bezit is van De route Natuurmonumenten. De omgeving staat bekend als broekland, zorg dus voor goed schoeisel. Starten kan tussen 11.00u tot 14.00u vanaf de parkeerplaats Meiersbos aan de Junnerdijk, te bereiken via de Ommerweg op circa 2,5 km vanaf Den Ham bij de scherpe bocht. Een tweede mogelijkheid om de wandeling te starten is aan de Janmansweg, bij de kruising met de Ganzenmars. Beide startplaatsen zijn met borden gemarkeerdBij de start is een routebeschrijving verkrijgbaar tegen een vrije gift. Bij de routebeschrijving hoort een puzzel, door die op te lossen maakt u kans op een klein prijsje. De wandeling, met een lengte van ongeveer vijf à zes kilometer, is ook geschikt voor kinderen.Tijdens de wandeling kan een pauze ingelast worden in of nabij de sfeervol ingerichte koeienstal van de Saksische boerderij van de fam. Noeverman. Men kan zich daar (tegen een vrije gift) te goed doen aan een snee krentenwegge, roggebrood met spek, een beker warme chocolademelk, een kom erwtensoep, een glas glühwein, of een borrel.De stichting Leergeld Twenterand wil kinderen weer laten meedoen, ook als er onoverkomelijke financiële hindernissen lijken te zijn. Kinderen moeten mee kunnen op schoolreis, moeten kunnen gaan sporten of muziekles kunnen krijgen. Ook kunnen we vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.De nieuwe stichting Leergeld Twenterand (SLT) gaat zich in 2019 aansluiten bij de landelijke vereniging Leergeld en is dan ook via www.leergeld.nl bereikbaar. Tot die tijd is Jan Voorbergen de contactpersoon van de stichting SLT. Hij is bereikbaar via email: jvoorbergen@hotmail.com .In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld helpt deze kinderen en Lions Twenterand wil met deze donatie de nieuwe stichting SLT een vliegende start geven.De Lionsclub Twenterand verwacht ook dit jaar weer veel deelnemers. De ervaring leert dat velen het prettig vinden de vaak overvloedige culinaire kerstdagen te onderbreken met een mooie wandeling. Ook als er dit jaar met Kerst geen sneeuw valt is het een prachtige en gezonde wandeling.

.

“Wandelen voor Anderen”,26 jaar Lions kerstwandeling

Fundraising( acties tbv goede doelen)

info nieuwe leden

.

Woensdag 26 december organiseert Lions Twenterand alweer voor de 26-ste keer haar kerstwandeling in het natuurgebied “Eerder Achterbroek” tussen Ommen en Den Ham.“Wandelen voor Anderen” is wederom het motto want elk jaar wordt de opbrengst besteed aan een lokaal goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar de nieuwe stichting Leergeld Twenterand die kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar ondersteunt waarvoor sociale uitsluiting dreigt, omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.De kerstwandeling wordt muzikaal opgeluisterd door medewerking van “De Harmonie Vroomshoop” en de “Midwinterhoorngroep Twenterand”, die de “oale roop” zal laten horen.

Evenals in de vorige jaren steunt Lions Twenterand aan het einde van dit jaar ook nu weer de nationale Douwe Egberts actie waarbij waardepunten worden ingezameld voor de voedselbank.In de hele maand december kunnen DE-waardepunten worden ingeleverd bij de inzamelpunten van Lions Twenterand. Douwe Egberts verhoogt het aantal door ons ingeleverde punten en wisselt ze begin maart 2019 in voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de lokale voedselbank. De koffie wordt vervolgens wekelijks toegevoegd aan de voedselpakketten voor mensen die dat heel hard nodig hebben. Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken omdat het bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Koffie komt dus sporadisch voor in voedselpakketten. Daarom wordt uw bijdrage nu des te meer gewaardeerd.Inmiddels doen meer dan 100 gemeenten mee aan deze actie. Laten we zorgen dat Twenterand daarin positief opvalt en zoek al uw blikjes en laatjes af naar vergeten punten. Uw waardepunten, bij voorkeur geteld, kunt u inleveren op de volgende adressen: Jumbo Vriezenveen (Krijgerstraat), Jumbo Westerhaar (Kervelplein), Jumbo Vroomshoop (Linderflier), Jumbo Den Ham (Grotestraat), Coop Supermarkten Vroomshoop (De Koele), Coop Supermarkten Vriezenveen (Westeinde). Op deze adressen staan verzamelboxen met de logo’s van Douwe Egberts en Lions International.